Willingen Pieter 3 200 x 247
Waarom ben je gestart met Veeg het stof van je Dromen?

Ik heb zelf ondervonden hoe lastig het is om los te komen van de waan van de dag en te gaan doen waar je echt blij van wordt. Verplichtingen waar je niet onder uit kunt, het gevoel er te moeten zijn voor anderen, de vaste maandelijkse lasten enz verhinderen je om los te komen uit de sleur van het dagelijks leven en te gaan doen waar je hart ligt en waar je altijd van gedroomd hebt.

Het liefst wil je de waan van de dag achter je laten en op weg gaan om te ontdekken wie jij in essentie bent en hoe je van daaruit jouw leven in overeenstemming kunt brengen met jouw passie en plezier.

Zo rond mijn 35e had ik mijn leven op orde, dacht ik. Ik had een goede baan als management consultant en de vooruitzichten waren veelbelovend. Maar als je toen aan me vroeg of ik nu echt gelukkig was met mijn leven was het antwoord nee. Ik had het gevoel in een keurslijf te zitten, liet mij bepalen door de verwachtingen van anderen en was mijn gevoel van vrijheid kwijt. En langzaam aan verdween de inspiratie en het plezier uit mijn leven. Ik was comfortabel ongelukkig geworden.

En ik ging op zoek. Naar wat echter? Dat wist ik niet. Ik wist niet wat ik wilde met mijn leven of waar ik nu precies naar zocht. Hoe kon ik mijn leven veranderen in de richting waar ik naar verlangde? En hoe kon ik mijn verlangen realiseren? Ik wilde me vrij voelen, gelukkig zijn en betekenis hebben, maar hoe? Dat was een grote vraag.

En ik ging op zoek, ben cursussen, seminars en retraites gaan volgen in binnen- en buitenland en ontdekte daar de antwoorden op mijn vragen. Het was een bijzondere periode in mijn leven waarin ik het gevoel had weer thuis te komen na lange omzwervingen in een wereld waarin ik mij een vreemdeling voelde.

Of ik er nu ben? Altijd gelukkig en in de flow? Zeker niet! Regelmatig kan ik vastschieten in weerstand tegen wat ik ervaar in mijn leven. Het verschil? Ik ben me veel meer bewust van wat er aan de hand is, merk het op en weet nu wat te doen om het te veranderen. Ik ben regelmatig de weg kwijt maar nooit voor lang! En die sleutel wil ik graag aan jou doorgeven!

Ik verzorg al 20 jaar trainingen en coaching voor zowel bedrijven als particulieren en steeds hoor ik weer hoe mensen het gevoel hebben te worden geleefd door hun omgeving, zoveel ballen tegelijkertijd in de lucht moeten houden en de druk voelen om te moeten presteren, zeker in deze tijd. En het lijkt wel of het steeds erger wordt! Ik hoor mensen steeds vaker verzuchten: “ik wou dat ik meer rust en balans in mijn leven had”.

Door de jarenlange ervaring in het trainen en coachen van mensen en mijn eigen ontwikkeling heb ik een aanpak ontwikkeld die aansluit op de vragen waar jij mee zit en die het mogelijk maakt om in korte tijd te ontdekken waar je hart ligt en wat jou ervan weerhoudt jouw droom te gaan leven.

En dat is wat ik het liefste doe: jou helpen te ontdekken waar jouw hart ligt en van daaruit je leven vormgeven zoals je dat het liefst zou willen.

 

Wat maakt jou anders?

Het leven van je droom, wat door sommigen als ‘zweverig’ wordt gezien, heb ik gecombineerd met mijn ervaring in het geven van trainingen in het bedrijfsleven, waar het gaat om de concrete resultaten die je boekt. Met vallen en opstaan heb ik geleerd wat wel werkt en wat niet. Het resultaat van dat leerproces is vastgelegd in een zeven stappen-systeem waarin je stap voor stap ontdekt wat jouw droom is en hoe je deze in je dagelijks leven kunt vormgeven.

Ik word echt blij wanneer ik zie dat deelnemers hun potentieel durven te gaan zien. Dan zie ik mensen die gemotiveerd de dingen kunnen doen die hen waardevol maken voor de mensen om hen heen. Het ontdekken en leven van jouw droom is bij uitstek geschikt om dat te bereiken – mits je de tools daarvoor hebt. Ik vind het heel inspirerend om mensen te helpen hun droom bewust te worden zodat zij hun potentieel kunnen gaan inzetten. Waarmee zij op hun beurt de weg voor anderen vrij maken om dat ook te gaan doen. En die diepere beweegreden voel je als je met me samenwerkt.

Ik kies de directe weg. Het gaat daarbij niet om het aanleren van de zoveelste nieuwe methode of techniek. Het draait veel meer om bewustwording van iets in jou wat er al lang is. Wat je wilt, wat jou drijft en ook wat jou ervan weerhoudt om jouw droom te leven. Dan ontstaat verandering van binnenuit in de richting die jij wilt!

Wat ik uitdraag heb ik zelf ervaren. Het is geen boekenwijsheid of een goed bestudeerde theorie die ik doorgeef. Het is doorleefde levenservaring die ik graag wil inzetten om jou te helpen jouw droom te gaan leven. Ik ken de valkuilen, dwaalsporen en de mogelijkheden. En die geef ik graag aan je door.

 

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en werkervaring?

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en heb gewerkt als docent, projectcoordinator, manager, consultant en trainer. Na mijn “mid-life crisis” ben ik trainingen en programma’s gaan volgen op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben begonnen met de drie-jarige healing en reading opleiding bij Mens & Intuïtie in Amersfoort. Daarna heb ik de Avatartraining gedaan. Daar was ik zo van onder de indruk dat ik alle vervolgtrainingen gedaan heb en ook een aantal jaren de Avatartraining heb gegeven. Ik heb workshops en retraites gevolgd bij de School voor Zijnsorientatie en het ITIP. Ook heb ik verschillende, meer bedrijfskundige trainingen gevolgd, zoals de Myers-Briggs Type Indicator.

Ik hoor van de mensen met wie ik werk dat zij zich snel op hun gemak voelen en dat zij geïnspireerd raken om in beweging te komen. Enthousiasme, openheid, focus en humor zijn voor mij belangrijke sleutelwoorden.

Ik blijf mezelf overigens doorlopend ontwikkelen. Het leven en de trainingen die ik geef leveren mij de levenslessen die mij weer verder helpen op mijn weg. En uiteraard volg ik zelf ook programma’s om mijzelf ‘scherp’ te houden. Want zelfs het scherpste mes kan zichzelf niet slijpen.Knipogen