Choice 300 x 220

Coaching

Voor inspiratie, verbinding en ontwikkeling

Van wensen naar willen

Er zijn momenten in je leven dat je niet weet welke weg te kiezen of dat je dat wel weet maar er om een of andere reden er niet toe komt om een andere weg in te slaan. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om via je eigen biografie in contact te komen met de volgende stap in je leven.

 

 

Biografiewerk moet je doen!

Biografisch werken wordt vaak geassocieerd met reflectie en terugkijken. ”En dan? hoe nu verder?” is een vraag die dan wel eens gesteld wordt. M.a.w. “wat kan ik er concreet mee?”

Reflectie is een belangrijk onderdeel van het biografisch werken. Stil staan en bewust pas op de plaats maken om een volgende stap te kunnen zetten in je leven is absoluut noodzakelijk voor een hernieuwde verbinding met jezelf en je leven.

Biografiewerk gaat ook over zeker weten wat je volgende stap is. Er is geen twijfel omdat de volgende stap precies aansluit bij de rode draad en thema’s in je leven tot nu toe. Deze helderheid mobiliseert je wil en motivatie. Dat geeft kracht en energie om ook daadwerkelijk datgene in de wereld te zetten wat je wil. Het is de uitdagingen accepteren die op je pad komen vanuit bewustzijn en inzicht. Het is zien en ervaren dat deze uitdagingen en vragen precies bij jou horen, dat ze aansluiten bij de rode draad in jouw leven. Je ervaart uiteindelijk dat er niets is wat zo vervullend is als je eigen pad gaan en dat elke uitdaging en hobbel op je pad absoluut te nemen is als “jij” er bent.

 

Van wensen naar willen

Zonder “ik” gebeurt er niets. “Ik” is de sleutel. Er moet een “ik” zijn. Er moet iemand thuis zijn. Dit “ik” versterk je tijdens het biografisch coachingstraject. Jij bent het antwoord waarnaar je op zoek bent. Jij hebt “the ability to respond”. Het vermogen om te antwoorden of – niet.

Jouw leven vraagt om een authentiek antwoord. Als je gezien en gehoord wil worden, je plaats wil innemen, jouw plaats wel te verstaan, dan zal je er moeten zijn/ aanwezig zijn op alle vlakken. Biografisch werken gaat ook over: op alle vlakken thuis komen, zowel fysiek, energetisch, emotioneel als intentioneel.

“Worden wie je bent” is een doorlopend ontwikkelingspad en scheppingsproces.

Biografiewerk geeft inzicht in wie je bent, in wat je wil en wat je kan en waar je naar op weg bent, welke volgende stap aan de orde is aan je leven. Eigenlijk een antwoord op de grote vragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

 

Schatgraven in de levensloop

Elke grote, nieuwe stap in je leven of begin van een nieuwe levensfase is een uitgelezen mogelijkheid om via je eigen biografie in contact te komen met de volgende stap in je leven. Het geleefde leven tot nu toe geeft hiertoe heel veel informatie. De volgende stap voor jou is niet altijd de makkelijkste keuze of weg, maar wel de keuze die je van binnenuit herkend als precies kloppend voor jou. Dat is paradoxaal genoeg moeiteloos leven.

 

Werken met wekkende vragen

Waar kom je vandaan? Wat is de rode draad in je leven? Welke thema’s herhalen zich in je leven? Hoe ben je terechtgekomen waar je nu bent in je leven? Welk thema of welke vraag spreekt daar uit? Waartoe nodigt de toekomst jou uit? Welke vragen komen uit de toekomst op je af? Welke vragen horen specifiek bij jou en hoe sluiten ze aan op jouw levensweg tot nu toe? Wat dien je in jezelf te ontwikkelen, welke mindset en welke vaardigheden dien je te ontwikkelen om de toekomst vorm te geven die je kiest uit vrije wil?

Om een goed plan voor de toekomst te maken, moet je weten wie je bent, waar je precies bent op je levensweg en hoe je daar gekomen bent. Dit is het aanvangspunt om te komen waar je wil zijn.

 

Geef jezelf een geschenk voor het leven

Inclusief:

 • 5 bijeenkomsten
 • 1 terugkombijeenkomst na ongeveer 6 weken
 • tussentijdse inspiratie
 • tussentijdse begeleiding via de mail
 • kunstzinnige werkvormen tijdens de bijeenkomsten om de inzichten ook in het  fysieke vlak te verankeren (geen ervaring vereist!)
 • tussentijdse opdrachten
 • cursusmateriaal/hand-outs
 • zorgvuldig gekozen persoonlijke verhalen en metaforen om mee te werken, 
 • toegespitst op jouw persoonlijke situatie en levensvraag.
 • boekentips en teksten toegespitst op jouw situatie
 • inzicht in de levensfasen
 • coaching met VIP-karakter
 • inclusief Bach remedy advies gedurende het hele coachingstraject, ondersteunend bij het bewustworden en transformeren van belemmerende patronen.
 • gepersonaliseerde oefeningen en opdrachten

Het biografisch coachingstraject kenmerkt zich door veel persoonlijke aandacht. Bijgevolg is elk individueel coachingstraject maatwerk.

 

Resultaat

Na afloop van het biografisch coachingstraject heb je een helder toekomstscenario met bijhorend stappenplan. Het is helder welke volgende stappen je wil zetten in je leven en welke vaardigheden en mindset je hiervoor eventueel nog dient te ontwikkelen. Je ervaart een hernieuwde verbinding met jezelf. Hernieuwde levenslust en motivatie zijn het resultaat. Je hebt zicht op het verhaal/ de mythe van je leven. Je hebt zicht op de verschillende levensfasen en in het bijzonder op de levensfase waarin je je nu bevindt en daardoor kan je de gebeurtenissen in je leven beter plaatsen en ga je ook de ware betekenis er van zien.

 

Ervaringen van deelnemers

“Diepgaand, ik voel mijn energie weer stromen. Hoe moeilijk en zwaar mijn leven vaak ook was in het verleden. Het hoort bij mij. Ik zie dat het goed is. Het klopt wel. En ik heb er veel aan ontwikkeld. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.”

“Ik ervaar minder twijfel. Ik zie nu welke keuze ik wil maken. Eigenlijk zie ik dat ik geen andere keuze heb. Het is niet makkelijk, maar het is wel de juiste keuze.”

“Ik zie en ervaar de zin van deze gebeurtenissen in mijn leven.”

“Ik voel me meer verbonden met mezelf, mijn leven en mijn omgeving.”

“Deze ervaring hoort bij mij. Dit leven ook. Dit besef heeft me ongelofelijk veel kracht gegeven. Ik kan wel een vreugdesprong maken van plezier. Zo blij ben ik met dit inzicht en zo levendig voel ik me na afloop. Ja, nu ga ik leven.”

 

Praktisch

De biografische coaching wordt verzorgd door Marianne. Er zijn 5 bijeenkomsten met ongeveer 2 weken tussentijd. Na ongeveer 6 weken plannen we een terugkombijeenkomst. In de bijeenkomsten komen vervolgens het verleden, het heden, de toekomst en het stappenplan aan de orde.

 

Jouw investering bedraagt

€ 997,- incl. BTW en verblijfskosten voor particulieren. € 997,- voor bedrijven en ondernemers exclusief BTW en verblijfskosten. Gespreide betaling in termijnen is mogelijk. Bij gespreide betaling is er een opslag van 10%.

 

Je volgende stap

Maak een afspraak met Marianne voor een Biografisch gesprek. Tijdens dit gesprek krijg je zicht op de vraag die nu aan de orde is in je leven. Vaak is dat een vraag, achter de vraag. Je krijgt een helder zicht op de vraag of een biografisch coachingstraject voor jou aan de orde is op dit moment in je leven en wat het je zou kunnen opleveren.

De kosten van dit gesprek bedragen € 97,- incl. BTW voor particulieren en excl. BTW voor bedrijven en ondernemers.

De coachingsgesprekken vinden plaats in Roosendaal. In onderling overleg zijn coachingsgesprekken mogelijk op een andere locatie.